Produženi boravak u našoj školi, a u suradnji sa Gradom Delnice započeo je s radom 2005.godine. To je organizirani oblik rada koji djeci osigurava kvalitetno i kontrolirano provođenje slobodnog vremena  prije ili nakon nastave. Takav način rada posebno je zanimljiv roditeljima koji rade jer bi u tom slučaju djeca provodila vrijeme do njihova dolaska sama i bez nadzora. Roditelji također ne moraju brinuti o prehrani djeteta. Kada produženi boravak radi u jutarnjoj smjeni djeci se priprema doručak, ručak te školska marenda, a u popodnevnoj smjeni uz marendu koju su pojeli za vrijeme nastave slijede ručak i užina.

Djeca vole ići u produženi boravak. Organizacija rada je vrlo fleksibilna i moguće ju je prilagoditi svakoj situaciji. Sve je podređeno potrebama i interesima djece kako bi im vrijeme provedeno u školi bilo što ugodnije i ljepše .

Naravno, svakodnevno ispunjavamo naše obaveze u što spada pisanje domaćih zadaća, učenje, ponavljanje i vježbanje. Treba reći da djeca zadaću rade samostalno i uz pomoć učiteljice kada je to potrebno. Rade ju također svi istodobno, pa pisanje zadaća na predstavlja neko opterećenje. Na taj način imaju poslijepodne više slobodnog vremena jer sve svoje obveze izvršavaju u školi.

Od ostalih aktivnosti tu su likovne radionice u kojima koristimo razne materijale, glazbene radionice u kojima pjevamo, plešemo i sviramo na Orffovom instrumentariju, čitanje časopisa i rješavanje križaljki, odlasci u šetnju i igre na otvorenom, odlasci u sportsku dvoranu, igranje mnoštva društvenih igara, gledanje crtanih i dokumentarnih  filmova, igre na kompjuteru…

Od školske godine  2013./2014. otvoren je još jedan odjel produženog boravka. Ta odluka pokazala se vrlo dobrom jer je porastao broj djece koja pohađaju produženi boravak,  a važna je i činjenica da se sada u produženi boravak mogu upisati i djeca 3. i 4. razreda.

S tom odlukom zadovoljna  su djeca jer će sa već uigranim društvom samo nastaviti ispunjavati svoje školske obavaze i organizirano slobodno vrijeme a još više roditelji jer imaju kome povjeriti djecu koja će nakon što oni završe s poslom već ispuniti sve svoje zadaće od toga dana.

UČITELJICE: Nadia Beljan, Jolanda Gržinić Malnar

Prihvat učenika putnika

Za sve učenike putnike organiziran je prijevoz autobusom i školskim kombijem. Za učenike putnike organizirano je dežurstvo i posebna prostorija.

Učenici putnici:

  1. –  4. razred – 30 učenika

       5. –  8. razred  – 22 učenika

 

Scroll Up