Pohađanje nastave u OŠ Ivana Gorana Kovačića Delnice od 11. svibnja 2020. – razredna nastava

04 svibnja 2020

Poštovani roditelji učenika od 1. do 4. razreda,

od 11. svibnja 2020. predviđa se djelomičan povratak učenika u škole za učenike od 1. do 4. razreda.

Međutim, ne otvaraju se škole za sve učenike (radi epidemiološke situacije i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo).

Nastava stranih jezika, vjeronauka te glazbene kulture u razrednim odjelima u kojima predaju predmetni učitelji – 4.a i 4.b razred, nastavlja se izvoditi kao i do sada virtualno za sve učenike.

Preporuka je da djece ostanu kod kuće i da se nastavi rad u virtualnim učionicama.


U škole mogu doći djeca ako ispunjavaju uvjete:

  1. Oba roditelja djeteta su zaposlena, ne rade od kuće i nemaju mogućnost drugačijeg zbrinjavanja djeteta u vrijeme dok su na poslu. U našoj školi nastava se može održavati u vremenu od 8.00 do završetka nastave prema rasporedu ( moguća je promjena vremena održavanja nastave nakon uvida u situaciju i potrebe roditelja).
  2. Dijete nema kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja).
  3. Nitko od ukućana, s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu, nemaju kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)
  4. Nitko od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nisu u samoizolaciji ili karanteni i nisu u povećanom riziku zaraze virusom Covid-19.
  5. Dijete nema povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili druge simptome bolesti poput gripe ili prehlade.

VAŽNO!

U slučaju da roditelji žele da njihovo dijete dolazi na nastavu u školu, OBA RODITELJA MORAJU POTPISATI IZJAVU u kojoj pod punom materijalnom i kaznenom odgovornosti jamče da su ispunjeni svi gore navedeni uvjeti da bi dijete moglo pohađati nastavu te da će se dijete u školi pridržavati svih propisanih epidemioloških mjera koje se odnose na boravak djeteta u školi.

POTPISIVANJE IZJAVA RODITELJA

OŠ Ivana Gorana Kovačića Delnice – potpisivanje Izjave roditelja će biti u četvrtak, 7. svibnja 2020. od 9:00 do 12:00 u školi

PŠ Crni Lug – potpisivanje Izjave roditelja će biti u četvrtak, 7. 5. 2020. u 13 :00 sati u PŠ Crni Lug.

Ukoliko imate mogućnost, isprintajte Izjavu, pročitajte, potpišite i donesite u školu.

Bez potpisane Izjave oba roditelja, dijete ne može doći na nastavu 11.5.2020.

Hvala na razumijevanju!