GRAD to smo MI!

19 studenoga 2021

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 2020. godine po prvi put smo obilježili kao državni praznik.
Važnije od toga je li riječ o službenom prazniku ili ne, jest da svake godine s hrvatskom poviješću i svime što je proizašlo 18. studenoga 1991. treba upoznati i naše osnovnoškolce.
Učenici 4.b razreda sa svojom učiteljicom, Sanjom Arh, uključili su se u e-Twinning projekt pod nazivom “Grad to smo MI”. Tijekom studenog započeli su raditi na zadacima na temu Grada Heroja. Mapirali su svoju školu na karti Hrvatske, izradili logo projekta te odnijeli pobjedu među dvadesetak hrvatskih škola koje sudjeluju u projektu. Likovni radovi učenica L.L. I V.M.B. posebno su zapaženi. Likovni rad V.M.B. krasit će stranice projekta kao najbolji rad učenika razredne nastave.

Dana 17. studenog učenici su zapali svijeće ispred murala Vukovar u Delnicama, prigodno su uredili svoju učionicu, pisali literarne radove, od kojih se posebno ističe pjesma učenika N.K. pod nazivom “Moja domovina”. Na satu likovne kulture od gline su modelirali Vučedolsku golubicu, Vodotoranj i “Crvenog fiću”. U večernjim satima preko Zoom aplikacije prisustvovali su na Virtualnoj večeri poezije i proze o Vukovaru. Svoje aktivnosti nastavit će do 26. studenog kada projekt službeno završava.