Svijet snježnih pahulja

Multimedijalni projekt namijenjen učenicima osnovnih škola s područja Primorsko-goranske županije realiziran je u u okviru programa »27 susjedstava« koji je dio kulturne mreže Rijeka – europska prijestolnica kulture 2020. Natječaj »Svijet snježnih pahulja« i tema kristali pahuljica za cilj je imao navesti djecu na razmišljanje o ljepoti zime i čaroliji simetričnih oblika kristala pahuljica koje nam priroda daruje, a koje ne vidimo dok nisu pod povećalom.

Na natječaj je pristiglo 38 radova iz sedam osnovnih škola s područja zeleno-plave županije. Organizatorica natječaja bila  je Goranka Tuhtan, direktorica TZO Mrkopalj.

Podjela priznanja i nagrada je održana 24. studenog 2019. u Mrkoplju. Program je započeo predavanjem o snježnim pahuljicama, profesora u mirovini Zlatka Vučića s Instituta za fiziku Ruđer Bošković iz Zagreba, a za glazbeni dio pobrinuo se Marin Tuhtan predstavivši djelić svog stvaralaštva.

Za najbolji grupni rad nagrađeni su učenici OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Delnica, a uz vodstvo mentorice Ksenije Marincel ostvarili su ga Patrik Čmelik, Mateo Kezele i Majda Kezele. Čestitamo učenicima i mentorici na sudjelovanju i priznanju!

Raznoliki svijet snjeznih pahulja

Ostavi komentar