Upisi u srednje škole 2020./2021.

10 srpnja 2020

Lista odabranih programa obrazovanja zaključava se svim kandidatima na datum koji se nalazi u poglavlju Kalendar publikacije, 22. 7. 2020. Tada započinje ispis prijavnica.

Prijavnica je obrazac koji sadrži konačnu listu prijavljenih obrazovnih programa, poredanih po prioritetima, a dostavlja se razredniku u osnovnoj školi koju učenik pohađa.

Učenik može sam dohvatiti prijavnicu sa svog sučelja iz sustava NISpuSŠ. Nakon što su učenik i roditelj/skrbnik ispisali i vlastoručno potpisali prijavnicu, prijavnica se može dostaviti razredniku osobno ili elektroničkim putem (slikana ili skenirana).

Prijavnicu sa svog sučelja iz sustava NISpuSŠ može dohvatiti i razrednik te je poslati učeniku u virtualnoj učionici ili elektroničkim putem. Vlastoručno potpisana prijavnica dostavlja se razredniku osobno ili elektroničkim putem (slikana ili skenirana).

Ako učenik nema mogućnost ispisati popunjenu prijavnicu s prioritetnim programima obrazovanja, učenik i roditelj/skrbnik mogu je digitalno potpisati te dostaviti razredniku elektroničkim putem.

Ako učenik i roditelj/skrbnik nemaju mogućnost ispisati popunjenu prijavnicu i nemaju digitalni potpis, popunjenu prijavnicu može ispisati razrednik, a učenik i roditelj/skrbnik dolaze osobno u školu i vlastoručno potpisuju prijavnicu 23. 7. 2020. u dogovorenom terminu s razrednicom.

Važno: Prijavnicu vlastoručno ili digitalno potpisuju roditelj/skrbnik i učenik čime potvrđuju listu prioriteta odnosno odabir kandidata.

Važno: Potpisanu prijavnicu elektroničkim putem može dostaviti samo roditelj/skrbnik i to, u pravilu, s elektroničke adrese koja je za kontakt roditelja/skrbnika navedena u e Dnevniku. Ako je roditelj/skrbnik poslao potpisanu prijavnicu s elektroničke adrese koja nije navedena za kontakt u e Dnevniku, razrednik treba kontaktirati roditelja/skrbnika telefonskim putem i provjeriti je li roditelj/skrbnik doista poslao potpisanu prijavnicu s te adrese.

Razrednik potvrđuje potpisanu prijavnicu učenika u sustavu NISpuSŠ na dosadašnji način. Takva prijavnica čuva se u školi. Rok za potpisivanje prijavnica je 22. 7. – 24. 7. 2020.

Važno: Također na isti način dostavlja se razredniku i ostala dokumentacija kojom se vrednuju rezultati u otežanim uvjetima školovanja.

Prijavnice i ostalu dokumentaciju možete slati na sljedeće e-adrese: