Processus montanus

19 studenoga 2021

Uz datum prvog spominjanja Gorskoga kotara – 7. studenoga, Srednja škola Delnice drugu je godinu zaredom organizirala literarni i foto natječaj, a tema je bila ŠUMA.

Podjela nagrada učenicima i mentorima bila je način obilježavanja rođendana Gorskoga kotara, a održana je 17. studenoga u Gradskoj knjižnici Janet Majnarich koja je, uz Grad Delnice, partner projekta Processus montanus.

Projekt je svim sudionicima priredbe približila Jasminka Lisac, profesorica iz Srednje škole Delnice. Gosti su bili i gradonačelnica Katarina Mihelčić, Ivica Knežević te Miren Androić, koji su također prisutne upoznali s poviješću Gorskoga kotara. Glazbeni gosti bili su učenici Glazbene škole Ive Tijardovića iz Delnica te učiteljica Sanja Petrušanec Pečar koja je otpjevala pjesmu „Gorski kotare moj“.

Među nagrađenim i pohvaljenim učenicima na natječaju su i naše dvije učenice. Učenica 2.b razreda Doris Pirc za svoj je literarni rad u kategoriji učenika razredne nastave dobila pohvalnicu. Njezina je mentorica učiteljica savjetnica Adrijana Kruljić.

U kategoriji učenika predmetne nastave učenica 8.b Berislava Srna Grgurić za svoj je literarni rad osvojila 3.mjesto. Njezina je mentorica učiteljica savjetnica Božica Pleše.

Čestitamo učenicama i njihovim mentoricama!