Produženi boravak

Produženi boravak u našoj školi, a u suradnji sa Gradom Delnice započeo je s radom 2005. godine. To je organizirani oblik rada koji djeci osigurava kvalitetno i kontrolirano provođenje slobodnog vremena prije ili nakon nastave. Takav način rada posebno je zanimljiv roditeljima koji rade jer bi u tom slučaju djeca provodila vrijeme do njihova dolaska sama i bez nadzora. Roditelji također ne moraju brinuti o prehrani djeteta.

Djeca vole ići u produženi boravak. Organizacija rada je vrlo fleksibilna i moguće ju je prilagoditi svakoj situaciji. Sve je podređeno potrebama i interesima djece kako bi im vrijeme provedeno u školi bilo što ugodnije i ljepše.

Naravno, svakodnevno ispunjavamo naše obaveze u što spada pisanje domaćih zadaća, učenje, ponavljanje i vježbanje. Treba reći da djeca zadaću rade samostalno i uz pomoć učiteljice kada je to potrebno. Rade ju također svi istodobno, pa pisanje zadaća na predstavlja neko opterećenje. Na taj način imaju poslijepodne više slobodnog vremena jer sve svoje obveze izvršavaju u školi.

Od ostalih aktivnosti tu su likovne radionice u kojima koristimo razne materijale, glazbene radionice u kojima pjevamo, plešemo i sviramo na Orffovom instrumentariju, čitanje časopisa i rješavanje križaljki, odlasci u šetnju i igre na otvorenom, odlasci u sportsku dvoranu, igranje mnoštva društvenih igara, gledanje crtanih i dokumentarnih filmova, igre na kompjuteru…

Od školske godine 2013./2014. otvoren je još jedan odjel produženog boravka. Ta odluka pokazala se vrlo dobrom jer je porastao broj djece koja pohađaju produženi boravak. Od školske godine 2021./2022. otvoren je 3. odjel produženog boravka koji financira Grad Delnice.

Produženi boravak mogu upisati djeca 1., 2. i 3. razreda.

S tom odlukom zadovoljna su djeca jer će sa već uigranim društvom samo nastaviti ispunjavati svoje školske obavaze i organizirano slobodno vrijeme a još više roditelji jer imaju kome povjeriti djecu koja će nakon što oni završe s poslom već ispuniti sve svoje zadaće od toga dana.

UČITELJICE U PRODUŽENOM BORAVKU: Nadia Beljan, Barbara Randelj, Nensi Zbašnik Kremenić

Prihvat učenika putnika

Za sve učenike putnike organiziran je prijevoz autobusom i školskim kombijem. Za učenike putnike organizirano je dežurstvo i posebna prostorija.