Terenska nastava u Pulu i NP Brijuni

21 svibnja 2022

Dana 16. svibnja 2022. učenici 4. a, 4.b i PŠ Crni Lug u pratnji svojih učiteljica Daliborke, Sanje, Mladenke, Elene i učitelja Antonija, posjetili su Pulu i NP Brijuni. Uživali su u šetnji Pulom, a nakon ručka uputili su se u NP Brijuni.
Pri silasku s broda na otoku Veliki Brijun dočekala ih je simpatična edukatorica Sanja. Podučavala ih je o biljnom i životinjskom svijetu Sredozemlja. Terenska nastava održana je u prirodi po lijepom, vedrom i sunčanom vremenu te su učenici istinski uživali usvajajući nastavne sadržaje u neposrednoj stvarnosti.
U avanturističkoj vožnji vlakićem kroz otok učenici su slušali o bogatoj prošlosti Brijuna te obogatili znanje o ostavštini Rimljana, Kupelwiesera i Tita na Brijunima. Prolazak kroz Safari park te susret sa zebrama, ljamama, slonicom Lankom, Kokijem i Arom izazvao je oduševljenje.
Posjet na Brijunima završen je obilaskom Kuće za brodice – interpretacijsko – edukacijskim centrom NP Brijuni. Učenici su u centru samostalno otkrivali i učili o važnosti zaštićenih područja koji svojom ljepotom, raznolikošću i bogatstvom predstavljaju neprocjenjivo nacionalno i svjetsko blago.