Trećaši na otoku Krku

22 svibnja 2024

U srijedu, 22. svibnja 2024., učenici trećih razreda realizirali su svoju terensku nastavu. U pratnji svojih učiteljica Slađane Kauzlarić, Ksenije Marincel i Helene Mihelčić posjetili su naš najveći otok – otok Krk.

Prva stanica bila im je Zračna luka Rijeka. Uz stručno vodstvo bili su provedeni po cijelom aerodromu, pokazan im je cijeli proces prolaska kroz sigurnosnu kontrolu, pregled prtljage, a bili su odvedeni i na samu pistu. Razgledali su i helikopter hitne medicinske službe koji je stacioniran na otoku Krku i služi spašavanju života teških bolesnika i unesrećenih s obližnjih otoka.

Nakon završetka obilaska zaputili su se prema Puntu. Od tamo su se brodićem odvezli na otočić Košljun gdje su razgledali Crkvu navještenja Marijina, arheološki, sakralni, etnografski i prirodoslovni muzej.

Sljedeća stanica bila je špilja Biserujka, kroz koju su imali stručno i zanimljivo vođenje. Pazili su da ne uznemiravaju životinje koje tamo žive, naučili su razlikovati stalaktite od stalagmita, što su stalagnati i špageti te na kraju bili pohvaljeni za svoje znanje.

Na kraju svog putovanja posjetili su i grad Krk točnije Aquarium Terrarium Krk gdje su se upoznali sa fascinantnim ribljim vrstama i gmazovima od šarana i štuka do egzotičnih zmija i guštera.

Svoje su putovanje završili sladoledom te se veseli i puni dojmova vratili svojim kućama.